Umut yolculuğunda dehşeti yaşadılar: Polis köpeği 4 yaşındaki çocuğa saldırdı

Umut yolculuğunda dehşeti yaşadılar: Polis köpeği 4 yaşındaki çocuğa saldırdı

Mardin’in Midyat İlçesi’nden kaçak yollarla Çekya’ya giden 4 kişilik ailenin umut yolculuğu “ölüm yolculuğuna” dönüştü. Ailenin iddiasına göre, Çekya polisinin köpekleri 4 yaşındaki çocuğun yüzünü parçaladı.

AMİDA HABER - Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan 4 kişilik Arık ailesi, 20 Ekim 2023’te kaçak yollarla yurtdışına çıkmak istedi. Arık ailesi, Çekya’da ormanlık bir alanda saklanırken polise yakalandı. Aile üyeleri gözaltına alındı. Polis köpek eşliğinde yaptığı gözaltı işleminde, yetişkinler ile çocukları birbirinden ayırdı. Ailenin iddiasına göre, ağızlığı çıkarılan polis köpeği 4 yaşındaki E.Arık’a saldırdı. Saldırıda, köpek 4 yaşındaki çocuğun yüzünü ısırdı. Ağır yaralanan E.A, Çekya’da hastaneye kaldırılarak, ameliyata alındı.

Türkiye’ye iade edilmek istendiler

Ameliyattan sonra 4 gün hastanede tedavi edilen E. Arık ile anne, babası ve kardeşi, Çekya polisi tarafından Türkiye’ye iade edilmek istendi. Türkiye’ye dönmek istemeyen aile kendi cabalarıyla kaçak yollardan bu kez Almanya’ya kaçtı. Polis saldırısında yaralanan ve tedavi tamamlanmayan 4 yaşındaki E. Arık, Almanya’da hastaneye kaldırıldı. Aile, Çekya polisi hakkında suç duyurusunda bulundu, ancak mahkeme polislerin kusurlu olmadığına karar verdi.

midyat-mardin-multeci.jpg

‘Sesimiz duyulsun, adalet bekliyoruz’

6 aydır dilini dahi bilmedikleri bir ülkede adalet aradıklarını belirten Merve Arık Amida Haber’e konuştu. Merve Arık, “Benim kızım bir ameliyat geçirdi. İkinci bir ameliyat olması gerekiyor. Fakat bu ameliyat, estetiğe girdiği için büyük ücretler istiyor. Aylardır adalet için mücadele ediyoruz. Çekya bizi suçlu olarak görüyor. Biz polisleri ilk gördüğümüzde yanlarındaki köpeğin ağzında ağızlık vardı. Bizler ve çocuklar farklı yerlere ayırdılar. Çocukların üzerine köpeği saldılar. Köpeğin ağzından ağızlık çıkartılmıştı. Köpek çocuğa saldırırken bütün polisler izledi ve müdahale etmedi. Ben ile eşim zorla çocuğumuzu kurtardık. Çok zorlu süreçlerden geçtik. Suç duyusunda bulunduk, ifadelerimiz alındı. Bizimle beraber birkaç aile daha vardı onlar şahitlik etti. Çekya kanıt kalmasın diye, şahitlerin parmak izlerini sildirdi. Mahkeme bizi suçlu olarak görüyor. Olayın üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Adaletin yerini bulması için herkesten destek bekliyoruz” dedi. (Zelal Sinayiç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.