Diyarbakır’da serinleten lezzete yüzde 100 zam!

Diyarbakır’da serinleten lezzete yüzde 100 zam!

Diyarbakır’da yaz sıcaklarının başlaması ile sezonu açıldı, ancak fiyatlar cep yakıyor. Dondurma fiyatları yüzde 100 zamlandı.

AMİDA HABER- Yaz sezonunun gelmesiyle beraber Diyarbakır’da dondurma fiyatlarına da zam geldi. Geçen sene topu 10 ila 20 arasında satılan dondurmada fiyat bu yıl 30-40 lira arasında değişiyor. Yer yer topu 30 liranın üzerine çıkan dondurma fiyatı en çok çocukları üzdü.

Dondurma satanlar da şikayetçi

dondurma1.jpg

Çilek, vişne, çikolata ve daha birçok çeşidiyle, rengiyle damaklarda lezzet bırakan dondurmaya, artan fiyatıyla kent sakinleri uzaktan bakar oldu. Diyarbakır Sur ilçesinde dondurma satışı yapan Emir Oğuz, artan dondurma fiyatlarına karşı insanların çok fazla şikâyet ettiğini söyledi. Oğuz, “Dondurma fiyatları çok arttı, insanlar alamaz oldu. Çok fazla şikâyet eden, şaşıran insan oluyor. Dondurma topunu 30 liradan satıyoruz. Maddi gücü yetmen ailelere, çocuklara bütçeleri kadar, bizi zorlamayacağı şekilde vermeye çalışıyoruz. Bizler de bu durumdan şikayetçiyiz, fakat her şeyin fiyatı arttı bizde geçimizi sağlamak zorundayız” dedi.

‘Bu gidişle yiyemeyeceğiz’

dondurma2.jpg

Çocuğuna dondurma almak için dondurmacının yolunu tutan Ayşe Kaya, topu 30 liradan satılan dondurma karşısında şaşkınlığını saklayamadı. Kaya, “Fiyat çok pahalı. Dondur 30 lira olur mu? Şu an çok şaşkınım. Bu gidişle dondurma yiyemeyeceğiz” diyerek sistemlerini dile getirdi.

Haber: Zelal Sinayiç

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.