Diyarbakır bölge ihracatında küme düştü

Diyarbakır bölge ihracatında küme düştü

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Nisan ayında bölge ihracatının 825,6 Milyon dolar olduğunu açıkladı. Peki Diyarbakır bu rakamların neresinde?

AMİDA HABER - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı. 9 günlük bayram tatilin etkisiyle dış ticaretin azaldığı Nisan ayında, Diyarbakır’ın ihracat rakamları dikkat çekti.

9 günlük bayram tatili gerileme yaşattı

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, ihracat rakamlarını duyurduğu basın açıklamasında, 9 günlük bayram tatilinden kaynaklı dış ticarette gerilemenin yaşandığını belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında bölge ihracatı 825,6 milyon dolar, Gaziantep’in ihracatı ise 714,2 milyon dolar oldu.

diyarbakir-osb.webp

En fazla ihracat Orta Doğu ülkelerine

Gaziantep Türkiye genelinde Nisan ayında en çok ihracat yapan 6. il olurken bölgenin ihracatında Orta Doğu Ülkeleri yüzde 41,6 pay ile ilk sırada, AB Ülkeleri yüzde 16,3 pay ile ikinci ve Amerika Ülkeleri yüzde 13 pay ile üçüncü sırada yer aldı.

Bu dönemde toplam 191 ülkeye ihracat gerçekleştirilen bölgede ihracatta ilk 5 ülke; Irak, ABD, Suriye, İngiltere ve Suudi Arabistan oldu.

Diyarbakır bölgede 4’üncü sırada

Bölgedeki diğer illerin Nisan ayı ihracat performansı ise şöyle: Kahramanmaraş 82,3 milyon dolar, Mardin 64,6 milyon dolar, Malatya 24,4 milyon dolar, Şanlıurfa 22,9 milyon dolar, Diyarbakır 16 milyon dolar, Kilis 6,7 milyon dolar, Adıyaman 3,6 milyon dolar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.