Bakırhan’dan Tunç ve Bahçeli’ye yanıt: Tehdit edenler…

Bakırhan’dan Tunç ve Bahçeli’ye yanıt: Tehdit edenler…

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un partisi hakkında yapılan kapatma davası açıklamalarına tepki gösterdi.

AMİDA HABER - Seçimlerde yerel yönetimlere seçilen DEM Parti belediye eş başkanları bir araya gelen DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti belediyelerine açılan soruşturmalar ile partisinin kapatılmasıyla ilgili açıklamalar için, “Bize parmak sallamasınlar, bir kez daha yeniliyorum kapatma şantaj tehdit siyasetinin artık son kullanma tarihi dolmuştur.”

Bakırhan, “Kayyımcı zihniyet kaybetti. Halklarımız kazandı. Kayyımlar sandığa gömüldü. DEM Parti’nin 31 Mart’taki başarısıyla AKP-MHP iktidarına 22 yıldır ilk defa büyük bir yenilgi tattırıldı. Türkiye’yi yöneten parti açık ara farkla ikinci parti oldu. İktidar ve muhalefeti 31 Mart’ta bu iradeyi doğru okumaya davet ediyoruz. 31 Mart iradesi değişim iradesidir. Tekçi anlayışın aslında sandıkta yenildiği bir seçimdir.” dedi.

'Tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz'

Konuşmasının devamında partisine yönelik "kapatma" söylemlerine tepki gösteren Bakırhan şunları söyledi: “Bize parmak sallamasınlar, bir kez daha yeniliyorum kapatma şantaj tehdit siyasetinin artık son kullanma tarihi dolmuştur. Biz ne zaman tehdit ve şantajlara boyun eğdik ki şimdi halkımız güçlü bir irade ortaya koymuşken, Van direnişi ortada dururken bu tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz. Biz kararlıyız, bu ülkede barışı, demokrasiyi getireceğiz.”

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "DEM Parti'ye kapatma davası açılması" için çağrıda bulunmuş; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, “DEM Parti de terörle arasına mesafe koyamazsa, teröre karşı tavrını koymak istemezse ve terörü destekleyen birtakım faaliyetler içerisinde olursa bu kaçınılmaz olur.” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.