Adalet Bakanı Tunç’tan Sur açıklaması

Adalet Bakanı Tunç’tan Sur açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atatürk’e ve Cumhurbaşkanı’n hakaret iddiasıyla gündeme gelen ve soruşturma açılan Sur Belediyesi ile ilgili konuştu.

AMİDA HABER- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, DEM Parti’ye kapatma davası açılması çağrısı ve Sur Belediyesi’ne ilişkin açıklama yaptı.

DEM Parti'ye kapatma davası mı geliyor?

yilmaz-tunc.jpg

DEM Parti’yi eleştiren Bakan Tunç şunları söyledi, “Demokratik hukuk devletinde şiddet olmaz. Anayasımızın 26. Maddesi şiddete teşviği suç sayar. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Demokratik siyaset yaptığını söyleyenlerin terör karşı tavırlarını koymaları gerekir. Geçmişte koymadıkları için kapatılan partiler oldu. Böyle bir süreçle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız terörü, şiddeti reddedin. Millet size oy verirken hizmet etsin diye oy veriyor. Terörü destekleyen açıklamalarda bulunursanız o zaman demokratik hukuk devleti buna müsaade etmez, yetkili makamlar devreye girer. Kapatılan partiler oldu aynı şekilde aynı yolu izlerse DEM Parti aynı muamele ile karşılaşır diyoruz. Milletten aldığınız yetkiyi kötüye kullanmayın diyorum” şeklinde konuştu.

Soruşturma sürüyor

Tunç, Atatürk ve Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla ilgili ise, “Hukuki süreç devem ediyor. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı. Soruşturma sürüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum