Av yasağı başladı: Diyarbakır’da ekipler teyakkuzda!

Av yasağı başladı: Diyarbakır’da ekipler teyakkuzda!

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürenleri ekipleri, kent genelinde baraj, göl ve nehirlerde denetime başladı.

AMİDA HABER - Türkiye genelinde yasadışı su ürünleri avcılığına yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı denetimler sürüyor.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri ekipleri de kent genelinde diğer illerle eşzamanlı olarak barajlarda, göl ve nehirlerde tüm iç sularda, perakende satış yerleri, balık halleri ve soğuk hava depolarına yönelik denetim yaptı.

Yapılan açıklamada, denetimler sayesinde deniz ve iç sularda bulunan su ürünlerinin korunup geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

av-yasagiii.jpg

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “22-26 Nisan 2024 tarihleri arası bakanlığımızın talimatı ile denetimler rutin olarak av yasağının başladığı 1 Nisan- 31 Haziran arası aralıksız sürecek denetimlerde yasa dışı su ürünleri avcılığına ve satışına ilişkin şikâyetler de anlık olarak değerlendirilecek. Balıkçılığın sürdürülebilirliği kapsamında rutin denetimler ise av sezonu boyunca devam edecek.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.