Diyarbakır’da işten çıkarma iddiası: Belediye başkanı konuştu

Diyarbakır’da işten çıkarma iddiası: Belediye başkanı konuştu
Diyarbakır’da seçime 6 ay kala yüzlerce kişinin alındığı Bağlar Belediyesi’nde, 256 kişinin işten çıkarıldığı iddiaları üzerine Belediye Eş Başkanı Siraç Çelik açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER- 31 Mart seçimlerinin ardından halkın yetki Diyarbakır’daki Bağlar Belediyesi Eş Başkanlarının önceki dönemle ilgili çalışmaları devam ederken, dün sosyal medyada 250 kişinin işten çıkarıldığı iddia edildi.

6 ayda alınanlarla ilgili işlem yapıldı

dsc-1157.jpg

İşten çıkarma iddialarına ilişkin konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik, 250 kişinin işten çıkarıldığı iddialarının doğru olmadığını, şimdiye kadar son 6 ayda işe torpil ve kayırma ile alınan kişilerle ilgili işlem yapıldığını söyledi.

Çelik: 250 rakamı doğru değil

sirac-celik.jpg

Belediye bütçesinin artık sadece personel maaşına yetmediği ve böyle bir çalışma yapmak zorunda olduklarını söyleyen Siraç Çelik, “Biz asla kimsenin ekmeği ile oynamak istemiyoruz. Yasal sınırların dışına çıkmıyoruz. Son 6 ayda işe alınanlar ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Şu ana kadar 32 kişinin iş akitlerini fesi ettik. 250 rakımı doğru değil ve bilinçli bir şekilde Bağlar belediyesi yıpratılmak isteniyor. Memurların maaşlarını ödeyecek bile artık ödeyecek halimiz yoktur. Gerekirse basının karşısına çıkıp herşeyi tek tek anlatırız” dedi

diyarbakir-arsiv-001.jpg

Eski Başkan görevden alındı

Bağlar Belediyesinde işine son verilenler arasında AK Parti Diyarbakır eski Kadın kolları Başkanı Güzel Kızoğlu’nun da olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum