CHP’li vekilden Başak Demirtaş'a saldırı tepkisi: Trol yasası yapılsın

CHP’li vekilden Başak Demirtaş'a saldırı tepkisi: Trol yasası yapılsın

CHP Milletvekili Okan Konuralp, meclis kürsüsünden Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi çirkin saldırılara tepki göstererek, "Cinsiyetçi ve ırkçı saldırılarla mücadele etmeliyiz" dedi.

AMİDA HABER- CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e sosyal medyada üzerinden yapılan cinsiyetçi saldırılara tepki göstererek meclisten trollere ilişkin yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

‘Başak Demirtaş’ın yanındayız’

Konuralp, konuşmasında Başak Demirtaş'ın sosyal medyada uğradığı cinsiyetçi saldırıları lanetleyerek Başak Demirtaş'ın yanında olduklarını söyledi.

Konuralp şöyle konuştu: "Başak Demirtaş'a atfen vurgulamak isterim ki TBMM vakit geçirmeksizin sosyal medyada kümelenen bu trol akla karşı gerekli adımları atmalıdır. Fikir ve ifade özgürlüğünün basın özgürlüğünün evrensel kriterlerine uygun olarak bu özgürlük alanlarına kısıtlama getirmeksizin yapmalıyız bunu" dedi.

‘Trollerin artış bizi hakkatten uzaklaştırıyor’

Dijital Mecralar Komisyonu'nun bir an önce çalıştırılmasını talep eden Konuralp, "Açık kimlikleriyle veya rumuz hesaplarla kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşmanlaştıran, tehdit eden cinsiyetçi saldırıda bulunan ırkçılık yapanlara karşı mücadele edilmelidir. Sayın milletvekilleri sosyal medya trollerinin artışı bizi bu hakikatten büyük bir hızla uzaklaştırıyor. Yalan, gerçeklikten uzak bilgilerle dolu bir ortam oluşuyor. Bu durum sadece toplumun doğru bilgiye ulaşmasını zorlaştırmakla kalmıyor. Aynı zamanda toplumsal bir kaos da yaratıyor."

‘Kararlı adımlar atmalıyız’

TBMM'nin gereken yasal düzenlemeleri yapması gerektiğini ifade eden Konuralp, "Ülkemizi daha güvenli bir dijital ortama kavuşturmak için el ele vermeli ve kararlı adımlar atmalıyız... Sayın milletvekilleri, mensubu olmaktan gurur duyduğum CHP'nin seçim başarısına istinaden sosyal medyada başlayan tartışmalardan biri de sayın Özlem Zengin'le ilgiliydi. Sayın Özlem Zengin kendilerinin AK Partili olduğunu savunan trol hesaplarca organize edilen bir sosyal medya saldırısına maruz kaldı. Bu bağlamda Sayın Özlem Zengin'in de yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.