Türkiye yüzyılı vizyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye yüzyılı vizyon programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kimlik siyaseti yerine birlik siyasetini, Kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleşme siyasetini, İnkar siyaseti yerine kucaklaşma siyasetini, Tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyasetini, Nefret söylemi yerine,sevgi siyasetini ikame etmenin adıdır.

Türkiye yüz yılı Kimsesizlerin, Mağdurların, Ötekileştirilenlerin umududur. Yüz yıl boyunca inkar siyaseti yürütüldü. Başta Kürtler olmak üzere, Aleviler, farklı din ve inançlara, kadın haklarına, yüz yıllık pratik buyken ve bunun 20 yılını Ak Parti yönetmişken Sanırsınız hiç iktidar olmamış, iktidara talip bir parti gibi, yeni yüz yılda olması gerekenleri söylüyor. Erdoğan 23 Ekim'de Diyarbakır da istasyon meydanındaki konuşmasında HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için, o zat Kürt bile değil. Ha keza mevcut eş başkan Mithat Sancar’ın Kürt olmadığını söylemiştir. ( Tamda kimlik siyaseti yönüne, birlik siyasetine uygun bir söylem.)

Cumhurbaşkanı Erdoğan TTB başkanı prof. doktor Şebnem Konur Fincancı için söyledikleri ve ardından Fincancının tutuklanması (Kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleşme siyaseti Bu olsa gerek.) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyon eski millet vekili Kubilay Uygun kadar parti dolaşmasa da CHP den seçilip Memleket partisine oradan da AK Partiye geçen Mehmet Ali Çelebiye rozetini takarken Mehmet Ali Çelebi'nin eşine ‘Kaç çocuk var’. 1 cevabını alınca ‘çok çocuk yapın. Bakın PKK' liler 5- 10- 15 çocuk yapıyor’. ( PKK de evliliklerin yasak olduğu herkesin bildiği birşey) Burada Kürtleri ve HDP ye oy verenleri kastettiği bilinen bir gerçek. Aynı zamanda kadınların bedeni üzerine cinsiyetçi söylemde bulunuyor. (İnkar siyaseti yerine kucaklama siyaseti Bu olsa gerek.)Hiçbir muhalif basının, çalışmasına tahammülü olmayan, bir kaç muhalif televizyonun başında RTÜK sopasını kaldırmayan daha yeni 9 gazetecinin tutuklandığı (tahakküm, siyaseti yerine özgürlük siyaseti bu olsa gerek.) Cumhurbaşkanı her konuşmasında birilerinin inancı aidiyeti ve kimliğine laf söyler (Nefret söylemi yerine sevgi siyaseti ikame etmenin adıdır)

Türkiye yüz yılı kimsesizlerin, Mağdurların, ötekileştirilenlerin, umudumudur. Yoksa yeni yüz yıla inkar, asimilasyon, insan haklarının, evrensel hukuk ilkelerinin askıya alındığı bir ülkemi olacak. Eleştirilerimizi yaparken umudumuzu da kaybetmeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum