10 bin fitte neler yaşandı: Amedspor’un hikayesi romana dönüşüyor!

10 bin fitte neler yaşandı: Amedspor’un hikayesi romana dönüşüyor!

Sezonun en kritik maçına çıkan Amedspor, Diyarbakır’a tarih yazarak döndü. Diyarbakırlılar karada, Amedspor heyeti İzmir’den havalanan uçakta şampiyonluğu kutladı. Uçakta halaylar çekildi, şampiyonluk türküleri söylendi.

AMİDA HABER- Amedspor lider olarak gittiği Manisa’nın Soma İlçesi’nden Diyarbakır’a şampiyon döndü. Irkçılık, şiddet ve taraftar yasağı ile uzun süre mücadele eden Amedspor, 49’uncu dakikada Oktay Aydın’ın Soma kalesine attığı gol ile TFF 1’inci Lig’e yükselmeyi başardı. Şampiyonluğu garantileyen Diyarbakır temsilcisi, gece havalanan İzmir uçağı ile kente döndü. Dün saat 15.00’da başlayan maçın 49’uncu dakikasından itibaren, Diyarbakır ayağa kalktı, kutlamalar Amedspor kafilesinin Şeyhmus Özer Tesisleri’ne döndüğü gece yarısına kadar sürdü.

Amida Haber tarihi ana tanıklık etti

aziz1.jpg

Amedspor’un şampiyonluk yolculuğuna Amida Haber tanıklık etti. 10 bin fit yükseklikte başlayan şampiyonluk kutlaması, önümüzdeki hafta oynanacak Menemenspor karşılaşmasında kupanın kaldırılması ile sona erecek. Amedspor’un şampiyonluk serüvenine kentteki sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcileri de eşlik etti. Dönüş yolculuğunda heyete şampiyonluk görüşlerini sorduk.

'Amedspor'un hikayesi Roman'a dönüştü'

Amedspor eski Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, "10 bin fit yükseklikten tüm Amedspor taraftarlarına sevgilerimizi gönderiyoruz. 2010 yılında Şılbe’de doğan Amedspor bugün bir üst lig hedefi ile çok büyük başarılara koşuyor. Başarılar hiçbir zaman tekil değildir, birçok yönü vardır. Son 8 yıllık süreçte STK ve Ticaret Odasının önemli katkıları vardı. Amedspor dünyada ve Türkiye’de büyük belli konularda ilklere imza attı. Şılbe’de başlayan hikaye bir romana dönüşmüştür. Bu romanda herkesin harfi vardır. Nerede bir oralı varsa Amedspor oradadır."

cekdar.jpg

'Amedspor bu kenti mutlu etti'

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Amed tarihi boyunca hep hikayeler yazdı, bu yılda Amed bir hikaye yazdı. Uzun yıllardır bu kentte mutluluğa hasret bir topluluk ve halk vardı. Bu ekip bugün kenti mutlu etti, heyecanlandırdı. İyi ki Amedspor var."

1. Ligde inşallah fazla kalmayız'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, "Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her başarının arkasında güzel hikayeler vardır. Bugün yakaladığımız bu şampiyonluğun arkasında çok güzel çalışma ve bir hikaye var. Bu sadece bir kesimin değil, kentin ortak başarısıdır. Sporculara, teknik heyete, yönetim ve başkanına, taraftarlara, basına, STK, yönetim. Bir üst ligde her hafta zaferler kutlayacağız. Biz hazırız, 1. Ligde inşallah bir yıldan fazla kalmayız ve bir üst lige çıkarız. Amedspor dünya takımı olma özelliğini bir şekilde ispatlar, uçaktaki herkese teşekkür ediyorum."

'Her biji Amedspor'

56c92d77-91fb-4c31-862d-9df5824425d5.jpg

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkılu, "Amedspor’un başarısı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amedspor bir kimliğin, bir kültürün ve bir kentin takımından öte bütün dünyanın takımıdır. Diyarbakır ve dünyada bizi izleyenler var herkese teşekkür ediyorum. Yaşasın Amedspor, Her biji Amedspor."

'Iğdır'daki Amedli taraftarlarımıza armağan ediyoruz'

Amedspor Kulüp Başanı Aziz Elaldı, "Bugün tarihi bir an yaşığyoruz. Büyük emekler verdik. Bu emekte önemli katkıları olan bütün dostlara teşkkür ediyorum. Bu şampiyonluk hepimizin, bu şampiyonluk taraftarlarımızın, teknik heyetimizin, fotbulcularımıza teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluğu bütün halkımıza armağan ediyoruz. Şampiyonluğu en başta geçen hafta üzdüğümüz Iğdır’daki Amedli taraftarlarımıza armağan ediyoruz."

Uçakta kimler vardı?

ucak.jpg

Amedspor teknik ve futbolcularının yanı sıra Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Organize Sanayi Başkanı Mustafa Fidan, İHD Şube Başkanı Ercan Yılmaz, DTSO önceki dönem kadın meclisi başkanı Nevin İl, Kamu Müteahhitleri Başkanı yardımcısı Nedim Şimşek, DOGÜNKAD Başkanı Özlem Küllahçı Tanaman ve çok sayıda iş insanı katıldı.

(Haber: İlyas Akengin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.