Özel’den Erdoğan’a: Yapsak ne olur yapmasak ne olur?

Özel’den Erdoğan’a: Yapsak ne olur yapmasak ne olur?

TBMM Kurtulmuş yeni anayasa hazırlıkları kapsamında ilk ziyaretini CHP'ye gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Erdoğan ile yapacağı görüşmeye dikkat çeken CHP lideri Özgür Özel, “Anayasaya uyulmuyorken yenisini yapsak ne olur yapmasak ne olur?" dedi.

AMİDA HABER – Türkiye Büyük Millet Başkanı Numan Kurtulmuş ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezinde gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yaptılar.

Ziyaretin olumlu geçtiği belirten Kurtulmuş görüşmede yeni anayasa maddelerinin konuşulmadığını belirtterek, "Mayıs sonuna dek usule ilişkin fikirleri almak isteriz. Belki yaz döneminde partiler tekliflerini olgunlaştırarak Meclis açıldığında müzakere ortamı başlar." dedi.

ozgur-ozel-kurtulmus22.jpg

‘Önceki anayasa iyiydi ama uyuldu’

CHP lideri Özgür Özel görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben başkana her konuyu görüşebileceğimizi söylemiştim. Açık bir müzakere ortamı olması gerektiğini söylemişti. Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi beklentileri varken yeni anayasa beklentisi toplumun neresindedir bunu tartmak gerekir. Parti ile konuşmadan yorum yapmayı doğru görmem. Başkanın yorumlarını partiyle değerlendireceğiz. Yeni anayasa konuşulurken mevcut anayasa tam uyum sağlanması gerektiğini ifade ettik. Bir önceki anayasada iyiydi ama uyulmadı.” şeklinde konuştu.

Özel Erdoğan ile yapacağı ilk yüz yüze görüşmeye dikkat çekerek şunları söyledi: “Yarın Erdoğan'la yapacağımız görüşme de benim için önemlidir. Anayasaya uyulmuyorken yenisini yapsak ne olur yapmasak ne olur?" Bunu dile getireceğim. El sıkışılacak, müzakere edilecek. Bu el sıkışma demokrasiye inananların yapması gerektiği bir şey. O yüzden bu diyaloğu önemsediğimizi belirtmek isterim.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.