47 barodan Tahir Elçi tepkisi: Failler cezasız bırakılmak isteniyor

47 barodan Tahir Elçi tepkisi: Failler cezasız bırakılmak isteniyor

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin yargılanan polislerin davasında savcının beraat yönünde mütalaa vermesine yönelik tepkiler devam ediyor. Bölge barolarından sonra 47 Türkiye barosu da açıklama yaparak adalet talebinde bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesi davasında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 29 Nisan’daki duruşmada yargılanan polisler Sinan Tabur, Fuat Tan ve Mesut Sevgi hakkında beraat yönünde mütalaa verdi.Bölgedeki 14 barodan sonra Türkiye'deki 47 baro da yaptıkları açıklamada 12 Haziran'da görülecek karar duruşmasında hazır olacaklarını duyurdu.

Savcının talebine tepki gösteren bölgedeki Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak ve Van baroları, “Faili meçhul cinayet yoktur aydınlatılmış cinayet vardır” başlıklı bir açıklamada bulunmuştu.

‘Hukuki sürecin takipçisi olacağız’

28 Kasım 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin görülen dava dosyasına Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Nisan 2024 tarihinde sunulan mütalaada, sanık polis memurlarının beraatına karar verilmesi talebine, tepki göseteren barolar; “Tahir Elçi'nin ifade ettiği gibi 'faili meçhul cinayet yoktur aydınlatılmamış cinayet vardır'. Biz barolar olarak; cezasızlık travmalarımıza bir yenisinin daha eklenmesini kabul etmediğimizi ve hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi.

Konuyla ilgili harekete geçen Türkiye’deki 47 baro da bir açıklama yayınlayarak 14 bölge barosunan açıklamasına destek vererek, Tahir Elçi için adalet talebinde bulundu.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren baroların destek açıklamasını şu sözlerle duyurdu: “Barolarımızın bu kıymetli desteği ve dayanışması ile 12 Haziranda Diyarbakır 10. Ağır Ceza mahkemesinde bir kez daha Tahir Elçi için adalet diyeceğiz. Dayanışma güçlendirir.”

47 Barodan açıklama

tahir-elci-barolar.jpgtahir-elci-barolar2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.