Tanrıkulu 4 kardeş katıldık dedi: 1 Mayıs 1979’da nerede kutlandı?

Tanrıkulu 4 kardeş katıldık dedi: 1 Mayıs 1979’da nerede kutlandı?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 1979’un yasaklı yıllarında katıldığı Bitlis’teki 1 Mayıs kutlamalarından fotoğraf paylaştı.

AMİDA HABER - 20 yıl sonra 14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP’den Diyarbakır Milletvekili seçilen Sezgin Tanrıkulu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Tanrıkulu, 1979 yılında Bitlis’teki 1 Mayıs kutlamalarda 3 kız kardeşi ile çekilen bir fotoğrafını paylaşarak, “Tarihi bir fotoğraf paylaşıyorum. Dört kardeş 1 Mayıs 1979’da Bitlis’te beraber ve yan yanaydık. Bugün yine meydanlardayız” dedi. Tanrıkulu, aynı fotoğrafı Kürtçe mesaj yazarak da sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı. Takipçileri, Sezgin Tanrıkulu’nu tanıyamadığı için, Tanrıkulu’ndan bilgi istedi.

sezgin-tanrikulu.jpg

1 Mayıs 1979 Bitlis Mitingi

Bölgenin birçok ilinde sıkıyönetim uygulamasının hakim olduğu 1979 yılı, Kürt illerindeki ilk 1 Mayıs’ı Bitlis’te tarihe not etti. Dönemin Sıkıyönetim Komutanlığı, Diyarbakır dahil bölgenin birçok ilinde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarını yasakladı. Yasağın olmadığı tek il ise Bitlis idi. Devrimci Doğu Kültür Derneği (DDKD) 1 Mayıs’ı Bitlis’te kutlama kararı aldı. Kürt illerinde ilk 1 Mayıs’ın kutlandığı il olarak Bitlis tarihe geçti. Çevre illerden Bitlis’e gitmek isteyen bir çok kişi engellenerek gözaltına alındı. 1 Mayıs İşçi Bayramı, 1979 yılındaki mitingde Bitlis’te binlerce kişinin katılımı ile kutlandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.