Diyarbakır’da 20 gözaltı: Avukatlar da var

Diyarbakır’da 20 gözaltı: Avukatlar da var

Diyarbakır’da para karşılığında haklarında soruşturma açılan ve yargılanan kişileri tahliye ettirip beraat kararı alacaklarını iddia eden, içlerinde avukatların da olduğu şebekeye operasyon yapıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; Diyarbakır Adliyesi ile bağlantı kurduklarını iddia ederek maddi çıkarlar karşılığında haklarında soruşturma açılan veya yargılanan şüpheli/sanıkları tahliye ettireceği, beraat kararı alacaklarını söyledikleri, bu suretle haksız kazanç ettikleri tespit edilen şahıslara yönelik operasyon yapıldı.

Yapılan açıklamada, “30 Nisan 2024 günü eş zamanlı icra edilen operasyonda Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık, Güveni Kötüyü Kullanma, Tehdit ve Kasten Yaralama suçlarını işleyen aralarında Avukatların da bulunduğu (20) şüpheli yakalanmıştır.” denildi.

Yakalanan şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda (20) adet cep telefonu ve (2) adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği belirtilen açıklamada, gözaltına alınan şüpheli şahısların adli işlemleri tamamlanarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edildikleri duyuruldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.