Diyarbakır Valiliği muhtarları topluyor: İki kişi seçilecek

Diyarbakır Valiliği muhtarları topluyor: İki kişi seçilecek

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, il dahilindeki köy ve mahalle muhtarları, Valinin çağrısı üzerine Cegerxwin Kültür Merkezi’nde toplanacak.

AMİDA HABER – Diyarbakır Valiliği, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunun 7. Maddesinde düzenlenen “İl dahilindeki köy ve mahalle muhtarlarının, Valinin çağrısı üzerine yapacağı toplantı” için muhtarlara duyuruda bulundu.

Açıklamada, “İl veya ilçe sınırları içerisinde köy bulunmaması halinde, köy muhtarı yerine bir mahalle muhtarı daha Mütevelli Heyetinde görev yapar.” yasa maddesine atıfta bulunularak, mütevelli heyetinde yer alacak iki mahalle muhtarının seçileceği belirtildi.

Müteveli heyetinden iki kişi seçilecek

Valilik açıklamasında şöyle denildi: “ “İl dahilindeki köy ve mahalle muhtarlarının, Valinin çağrısı üzerine yapacağı toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile kendi aralarından seçecekleri birer üye görev yapar… (Ek fıkra: 20/02/2014-6525/18 md.)… il veya ilçe sınırları içerisinde köy bulunmaması halinde, köy muhtarı yerine bir mahalle muhtarı daha Mütevelli Heyetinde görev yapar.” Hükmüne istinaden 2024 yılında Vakıf Mütevelli Heyetinde görev alacak iki mahalle muhtarının seçimi için 10.05.2024 günü saat 11.00’da Cigerhun Gençlik ve Kültür Merkezi (Peyas Mah. Dicle Kent Cad. No:9 Kayapınar / Diyarbakır) adresinde toplantı yapılması kararlaştırılmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.